Algemeen

Zwemvereniging Watervrienden Mijnstreek is opgericht in 1957 en heeft als belangrijkste doel het bevorderen van de zwem- en recreatiesport.
Alle activiteiten en bestuurlijke taken wordt uitsluitend uitgevoerd door vrijwilligers.

Om op een juiste wijze les te kunnen en mogen geven hebben onze zweminstructrices en zweminstructeurs een uitgebreide cursus gevolgd. Deze cursus wordt afgesloten met een officieel examen dat wordt afgenomen door de NCS.
Daarnaast worden nog een aantal andere cursussen gevolgd om een veilige en gezonde omgeving te creëren voor alle leden van de vereniging.

Naast het lesgeven worden ook nog andere activiteiten georganiseerd door de activiteitencommissie. Hierbij kun je denken aan een wandeltocht of het jaarlijkse terugkerende evenement rondom het Sint Nicolaasfeest.

Leden van de vereniging die denken een bijdrage te kunnen leveren en mee willen werken in een commissie zijn van harte welkom.

Tenslotte willen we ook de bestuurlijke werkzaamheden binnen onze vereniging niet vergeten. Ook deze mensen werken op vrijwillige basis vele uren voor onze vereniging.